Skip to main content
Search

Zdravi dojenčki si želijo zdrav planet

Zdravi dojenčki si želijo zdrav planet

Pri podjetju Johnson's® je naše delo, da gradimo za boljši jutri. Zato smo zavezani, da staršem in skrbnikom zagotavljamo nežne, a učinkovite izdelke za njihove dojenčke, hkrati pa naše formule skrbno oblikujemo tako, da so nežne do okolja. Z izbiro namenskih sestavin, izboljševanjem trajnosti naše embalaže in vračanjem skupnostim, podpiramo svet, v katerem lahko vsak dojenček uspešno raste.

 

Čiste in nežne sestavine

Ali ste vedeli, da smo naše izdelke na novo preoblikovali tako navzven kot navznoteraj in s tem postavili nov standard nežnosti v naši regiji?¹

Naš strog postopek izbire sestavin zagotavlja, da so naši izdelki za dojenčke enako čisti in nežni kot so učinkoviti. Do 96 % sestavin v naših tekočih izdelkih za umivanje, šamponih in losijonih je naravnega izvora, prav tako naši izdelki ne vsebujejo parabenov, sulfatov, ftalatov in barvil. Poleg tega smo leta 2019 iz formul odstranili 50 % sestavin², s čimer smo še povečali nežnost do dojenčkove kože in našega planeta kot celote.

Za dodatno podporo okolju uporabljamo v ZDA patentiran sistem, orodje za oceno globalnega vpliva sestavin na vodne ekosisteme Global Aquatic Ingredient Assessment Tool™, s katerim si pomagamo pri formulaciji nestrupenih in biorazgradljivih izdelkov, ki niso škodljivi za vodne organizme in ekosisteme.

V prihodnje bomo še naprej uvajali inovativne rešitve s poudarkom na poreklu sestavin in biorazgradljivosti, pri tem pa bomo zagotovili, da  bo pri sprejemanju  preudarnih odločitev v ospredju misel na dojenčke in dolgoročno zdravje planeta. 

Trajnostna embalaža

Ali ste vedeli, da smo uvedli pomembne spremembe embalaže, ki občutno prispevajo k boju proti odpadni embalaži v naši regiji?¹

Danes je več kot 95 % naših plastenk mogoče povsem reciklirati³, naš cilj pa je, da bi do konca leta 2021 ta številka znašala 100 %.

Z zamenjavo pumpic na številnih naših izdelkih v letu 2020 z novimi pokrovčki, ki jih je mogoče reciklirati, bomo vsako leto prihranili več kot 60 ton plastičnih odpadkov.

Potem ko smo bili med prvimi, ki smo leta 2017 plastične vatirane palčke zamenjali s papirnatimi, bomo z zunanjo embalažo vatiranih palčk v letu 2021 kmalu prihranili za 30 milijonov nosilnih vrečk. Ta nova zunanja embalaža bo v celoti brez plastike in izdelana iz recikliranega materiala.

Od leta 2022 naprej bomo nudili možnosti ponovnega polnjenja in si prizadevali za uporabo reciklirane plastike v naši embalaži, s čimer bomo zmanjšali emisije ogljika in še dodatno optimizirali našo dobavno verigo.

Ali ste vedeli, da je Johnson's zavezan družbeni odgovornosti in uspešnemu razvoju vseh dojenčkov?

Že več kot 40 let doniramo vodilnim svetovnim združenjem izvajalcev zdravstvene in babiške nege, ki igrajo ključno vlogo na začetku otrokovega življenja.

Podpiramo tudi iniciativo Združenih narodov, Vsaka ženska, vsak otrok (Every Woman Every Child), ki je zasnovana za izboljšanje zdravja in dobrobiti otrok in žensk po vsem svetu.

V prihodnje nameravamo nadaljevati z obsežnimi prizadevanji, da bi vsakemu dojenčku zagotovili čim bolj zdrav začetek življenja. Zato bomo še naprej sodelovali z vodilnimi dobrodelnimi organizacijami, nevladnimi organizacijami, medicinskimi sestrami in babicami po vsem svetu. Prav tako si prizadevamo sprožiti nove lokalne iniciative, ki bi omogočale najboljšo podporo na območjih, na katerih smo najbolj prisotni.

1 Regija zajema Evropo, Bližnji vzhod in Afriko.
2 Na podlagi našega globalnega portfelja.
3 Na podlagi podatkov o letni notranji prodaji iz marca 2020.

Back to Top